Information om Coronaviruset (COVID-19)

18 MAR 2020 18:31
Corona-viruset har lamslagit stora delar utav Sverige och Simlångsdalens IF vill fortsätta att bedriva vår verksamhet samtidigt som vi värnar om våra medlemmar och deras hälsa. Därför har vi tagit fram följande rekommendationer till våra sektioner.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2020 18:31

Simlångsdalens IF är en förening med många olika sektioner. I rådande tider gör varje sektion sin bedömning om de kan bedriva träning och tävling utifrån de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten, krisinformation och sitt eget special förbund ger. På denna länk finns folkhälsomyndighets rekomentation för evenemang med mindre än 500 personer.

Styrelsen vill påtala att det är viktigt att ungdomar och vuxna kan fortsätta att träna tillsammans även i dessa tider men det är viktigt att tänka på:

• Tvätta händer noggrant med tvål och varmt vatten före, efter och under träning.
  • Nys och hosta i armveck eller i en näsduk.
  • Träna inte om du visar förkylningssymptom så som snuva, hosta eller feber.
  • Träna tidigast 48 h efter att du är symtomfri.
  • Håll avstånd till varandra.
  • Ha med egen vattenflaska och en liten handduk till att torka svett med.

Vi påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan eller inte. Simlångsdalens IF rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap.

Simlångsdalens IF uppmanar våra spelare, ledare och övriga medarbetare såväl föräldrar som publik på kommande träningar/matcher/cuper etc, som visar förkylningssymtom eller som under den senaste tiden besökt högriskområden, att stannar hemma.

I övrigt så fortsätter verksamheten som vanligt tillsvidare. Vi kommer att fortsätta att följa utvecklingen av spridningen och uppdatera våra rekommendationer om så krävs.

Styrelsen Simlångsdalens IF

Länkar:

Information fron RF gällande Corona.

Skribent: Lovisa Persson

Eva Fors, Mahultsvägen 10 Granebo